Stjärnor och vin

Stjärnor och vin

posted in: Belysning, Detaljer, Inredning | 0

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har vi bakat pepparkakor och druckit en mängd glögg. Vi har hängt upp stjärnor och julbollar i fönstren. Det är så hemtrevligt.

Jag har även hittat ett ”glöggrecept” som jag skulle vilja dela med mig. Kan tycka att vanlig glögg känns som man svalt en mugg med varm sirap ibland. Spelar ingen roll hur mycket mandlar man lägger i, det känns iallafall som det tillhör lördagsgodiset.

Så här kommer det:

  • 1 flaska fruktigt rödvin 75 cl
  • 4 msk socker
  • 2 kanelstänger
  • 2 dl apelsinsaft (valfritt)
  • 0,2 vaniljsstång (valfritt)
  • 0,5 stjärnanis
  • 0,5 apelsin i skivor
  1. Värm vinet till runt 60 grader med socker och kanel. Klart att servera.
  2. Överkurs är att ha i apelsinsaft, vaniljstång, stjärnanis samt skivad apelsin att garnera med.

 

Så nu har vi pratat alkohol tillräckligt. Låt oss övergå till inrednings-mys!

Julstjärnor. Det blir ju så otroligt hemtrevligt när man väl hängt upp dem. Jag själv lyckades dra ner gardiner och nästan ramla av stolen. Men nu så är den uppe. Hittade denna som jag faktiskt tänkte köpa till min mor. Så väldigt fin och enkel.